Fiskgratäng med ärter och potatis

800 g fryst torsk/alaska pollock
1 dl gröna ärter
2 dl grädde
1/2 msk hummerfond
1/2 fiskbuljongtärning
2 msk fryst hackad dill
salt och vitpeppar
Ev. ost
Potatis

Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken. Lägg i fiskfiléerna i en ugnsfast form, lägg över ärter. Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt hummerfond och buljongtärning. Rör ner den hackade dillen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och ärterna och strö över eventuell ost. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Använd gärna en ugnstermometer då tiden i ugnen kan variera beroende på hur tinad fisken är (fisken ska vara 50-52 grader när den är klar). Servera med potatis.

Inspiration från 6 kilo på 6 veckor.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close